Nu byggs det nytt i Vittjåkk!

En härlig skidsäsong tog slut för lite drygt en månad sedan då de sista pisterna stängde ner efter påsk. Efter det har vi unnat oss lite skön vila och börjat ladda inför nästa skidsäsong. Även om det är långt kvar nu krävs det ordentliga förberedelser och vi har verkligen börjat spåna och klura på hur vi ska göra skidupplevelsen bättre för alla våra härliga besökare!

En sak som verkligen behövs är en ny toppstuga och nu har vi äntligen fått bygglov för en sådan. Vi har också fått kontakt med ett företag som kommer att stå för allt när det gäller byggnation, inköp av material och totalentreprenad för ytan där den nya toppstugan ska byggas.

Tanken är att den ska vara en lite större stuga där det kan erbjudas lunchservering samt fika och gott om plats att värma sig. Förhoppningen är också att vi ska ha fullständiga rättigheter så att gästerna kan unna sig en god öl eller varför inte en irish coffee när de är på toppen och tar lite paus från allt skidåkande.

Något som är väldigt roligt med den nya toppstugan är att den varit efterlängtad bland våra besökare. Det är många som har påpekat att den tidigare varit alldeles för liten och att ta paus och luncha eller fylla på med vätska i toppstugan har blivit en viktig del av skidupplevelsen för många besökare och det är givetvis något som vi också vill kunna erbjuda. Nästa vinter kommer vi äntligen komma att göra det.

Annars är det några ytterligare investeringar på gång och det känns jätteroligt att det kommer att hända grejer, även om de är något mindre än vår nya toppstuga. Vi kommer bland annat att bereda plats för två nya spår för längdskidåkning, ett som är 3 km långt och ett som är 5 km långt. De kommer att ligga i anslutning till stugbyn vilket gör det lättare för våra besökare att även åka längdskidor i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *